Slot onthult wie in de spits staat bij Feyenoord: 'Dat hopen we stiekem'

Slot onthult wie in de spits staat bij Feyenoord: 'Dat hopen we stiekem'

19 september - 20:31 Laatste update: 20:49
4

Arne Slot bevestigt dat Yankuba Minteh in de spits start bij Feyenoord in het Champions League-duel met Celtic. De trainer hoopt met de snelheid van de Gambiaan gevaar te stichten in de Schotse defensie.

"Minteh start in de spits. We hebben wel de mogelijkheid om het ook anders in te vullen, met Ivanusec en Paixão. Maar we houden zo veel mogelijk onze vastigheid", zegt Slot bij RTL7. "En we hopen stiekem ook wel een beetje op de snelheid van Minteh ten opzichte van de twee centrale verdedigers. Die zijn wel sterk, maar de analyse leek aan te tonen dat ze met ruimte in de rug nog wel eens een uitdaging hebben", grijnst de oefenmeester.

Ook Giovanni van Bronckhorst voorspelt dat Celtic veel moeite gaat hebben met de snelle Feyenoord-aanvallers. Slot denkt wel dat de Schotse kampioen zijn eigen spel zal proberen te spelen in De Kuip. "Ik verwacht dat ze doen wat ze altijd doen. Over het algemeen geven ze hoog en fanatiek druk. Dat kan natuurlijk in de Schotse competitie, omdat ze altijd de betere zijn. Maar ik denk dat ze dat vandaag ook weer gaan proberen, zeker in het begin."

Van extra zenuwen lijkt Slot geen last te hebben. "Voorlopig voelt het als een Europese avond, die niet op donderdag is maar op dinsdag. Wellicht dat het straks anders voelt." Zijn spelers hoeft hij niet op scherp te zetten. "Je probeert iets te vinden waardoor je ze scherp hebt voor het eerste duel, maar je zou verwachten dat dit niet nodig is op zo'n Europese avond."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s