Lazio-doelman scoort gelijkmaker tegen Atlético, Dortmund onderuit bij PSG

Lazio-doelman scoort gelijkmaker tegen Atlético, Dortmund onderuit bij PSG

19 september - 22:58 Laatste update: 23:04
18

Atlético Madrid heeft dinsdagavond verzuimd om goede zaken gedaan in Groep E, waar ook Feyenoord in zit. De Spanjaarden moest op bezoek bij SS Lazio een late gelijkmaker slikken. De doelpuntenmaker: doelman Ivan Provedel. In Duitsland stond de kraker tussen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain op het programma. De Franse topclub nam kort na rust in een tijdsbestek van slechts negen minuten afstand en behaalde zodoende de eerste driepunter in Groep F. 

Lazio - Atlético Madrid
Atlético is papier de favoriet om Groep E te winnen. Lazio bleek echter een zeer geduchte tegenstander voor de ploeg van trainer Diego Simeone, die het in Rome moest stellen zonder Thomas Lemar en de langdurig geblesseerde Memphis Depay. 

Na een klein halfuur spelen viel de openingstreffer. Pablo Barrios probeerde het van heel ver en zag zijn poging onderweg getoucheerd worden door een Italiaans been, waardoor de bal tegen de touwen vloog. Lazio ging nog voor de gelijkmaker, en die kwam er uiteindelijk ook. Doelman Provedel scoorde in de absolute slotfase de gelijkmaker. De keeper kopte raak en zorgde daarmee voor een bizar moment in Rome. 

PSG - Dortmund
PSG draait dit seizoen nog niet heel sterk in de Ligue 1. Er lag dan ook druk op de ontmoeting met Dortmund, dat aantrad met Donyell Malen in de basis. De Nederlander stichtte met zijn snelheid wel gevaar, maar het was de thuisclub dat de boventoon voerde. Een treffer bleef in eerste instantie nog uit, maar na rust nam de verliezend CL-finalist van 2020 afstand. 

Eerst benutte Kylian Mbappé een strafschop, waarna nog geen tien minuten later ook al de 2-0 op het scorebord stond. Rechtervleugelverdediger Achraf Hakimi zette de aanval zelf op en werkte vervolgens erg fraai en behendig binnen met buitenkant rechts. De treffer van de Marokkaans-international bleek het laatste wapenfeit van de avond, waardoor PSG goed is begonnen aan de nieuwe CL-campagne. AC Milan en Newcastle United, de andere teams uit Groep F, speelden eerder op de avond met 0-0 gelijk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s