Vermoedelijke opstellingen: Steijn gooit Ajax-talent voor leeuwen, Gimenez terug

Vermoedelijke opstellingen: Steijn gooit Ajax-talent voor leeuwen, Gimenez terug

24 september - 06:45 Laatste update: 07:01
105

Ajax en Feyenoord maken zich op voor De Klassieker. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Silvano Vos een basisplaats heeft bij de thuisploeg. Bij de regerend landskampioen wordt het gemis van Luka Ivanusec vermoedelijk opgevangen met de terugkeer van Santiago Gimenez.

Vos beleefde donderdagavond een stormachtig Europees debuut voor Ajax. De achttienjarige middenvelder viel sterk in na rust, maar kreeg in een halfuur tijd ook twee gele kaarten. Toch voorspelt het AD dat hij zondag een middenveld vormt met Kenneth Taylor en Steven Berghuis. Aanwinsten Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk nemen daardoor op de bank plaats.

Verder lijkt trainer Maurice Steijn geen wijzigingen door te voeren ten opzichte van het treffen met Olympique Marseille. Het betekent dat Anton Gaaei opnieuw als rechtsback zou kunnen starten. Tegen de Fransen was concurrent Devyne Rensch niet helemaal okselfris. Voorin behoudt Carlos Forbs zijn basisplaats na zijn goede optreden, naast Brian Brobbey en Steven Bergwijn.

Bij Feyenoord lijkt Slot zijn ideale formatie al even gevonden te hebben. Wel moeten de Rotterdammers het in de Johan Cruijff Arena zonder Ivanusec stellen. Daartegenover staat de terugkeer van Gimenez, die tegen Celtic geschorst was. Yankuba Minteh verhuist naar de rechterkant, terwijl Igor Paixão als linksbuiten zal starten. Gernot Trauner ontbrak vrijdag op de training door ziekte, maar Arne Slot verwacht dat hij een beroep kan doen op zijn Oostenrijkse aanvoerder.

Vermoedelijke opstellingen
Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Vos, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn

Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.