Eerste ronde KNVB Beker: één Eredivisie-affiche, NEC ontvangt KKD-koploper

Eerste ronde KNVB Beker: één Eredivisie-affiche, NEC ontvangt KKD-koploper

23 september - 23:07 Laatste update: 23:33
33

De loting voor de eerste ronde van de KNVB Beker is zaterdagavond verricht. FC Utrecht is gekoppeld aan RKC Waalwijk, terwijl sc Heerenveen Keuken Kampioen Divisie-ploeg VVV-Venlo op bezoek krijgt. NEC mag zich klaarmaken voor een treffen met Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC. Feyenoord, PSV, Ajax, AZ en FC Twente waren nog niet van de partij. 

De loting werd bij ESPN even na 22.30 uur verricht door Royston Drenthe, voormalig speler van Feyenoord en Real Madrid. Er staat slechts één Eredivisie-affiche op het programma: Utrecht - RKC. Daarnaast werden NEC en Roda JC aan elkaar gekoppeld, speelt Excelsior een uitduel tegen FC Den Bosch, ontmoet De Graafschap FC Emmen en krijgt Heerenveen bezoek van VVV. 

Sparta Rotterdam kan zich gaan opmaken voor een bezoek aan de amateurs van IJsselmeervolgels. Spakenburg, dat vorig seizoen voor een gigantische stunt zorgde door de halve finale te halen, treft KKD-club Helmond Sport. Willem ll zal de loting met plezier hebben bekeken, aangezien zij gekoppeld zijn aan de enige vierdedivisionist: SJC. 

Feyenoord, PSV, Ajax, FC Twente én AZ namen geen deel aan de loting. Clubs die dit seizoen Europees actief waren of nog steeds zijn, mogen de eerste ronde overslaan. Zij stromen dus later in. De eerste ronde wordt afgewerkt op 31 oktober, 1 november én 2 november. De finale is op 21 april 2024, traditiegetrouw in De Kuip.