Ten Hag verschaft zichzelf wat ademruimte: Man United wint bij Burnley

Ten Hag verschaft zichzelf wat ademruimte: Man United wint bij Burnley

23 september - 22:58 Laatste update: 23:04
27

Manchester United en Erik ten Hag hebben zaterdagavond voor het eerst sinds 26 augustus weer eens een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Burnley werd er dankzij een trefzekere Bruno Fernandes een sobere 0-1 zege geboekt. 

Ten Hag heeft het dit seizoen allerminst op de rit met United, dat midweeks nog met 4-3 verloor van Bayern München in de Champions League. Tegen het Burnley van manager Vincent Kompany had de Nederlander een aantal verrassingen in zijn opstelling. Zo was er een basisplaats voor Jonny Evans. De veteraan speelde in 2015 zijn laatste wedstrijd voor The Red Devils

Uitgerekend hij leek United in de eerste helft op voorsprong te zetten, maar de VAR stak daar uiteindelijk een stokje voor. Ten Hag en co. konden voor de theepauze alsnog juichen. Fernandes, die geposteerd stond op de rechterflank, volleerde schitterend raak. De voorsprong was niet geheel terecht, want Burnley was in het eerste bedrijf een aantal keer zeer gevaarlijk. United werd zelfs een keer gered door het houtwerk. 

Ten Hag, die een basisplaats over had voor middenvelder Hannibal Mejbri, bracht in de tweede helft nog Sofyan Amrabat binnen de lijnen. Hij maakte zijn debuut voor de Engelse grootmacht. De overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken, waardoor de eerste zege sinds eind augustus (op Nottingham Forest, red.) een feit is.