Bosz over afwezige PSV'er: 'Hoorde dat hij nog wilde komen, maar dat hoefde niet'

Bosz over afwezige PSV'er: 'Hoorde dat hij nog wilde komen, maar dat hoefde niet'

23 september - 23:45 Laatste update: 24 september - 00:58
65

Peter Bosz heeft na afloop van PSV - Almere City uitgelegd waarom Malik Tillman ontbrak in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren. De middenvelder had zich verslapen, iets wat niet in goede aarde viel bij de trainer. 

Tillman, afgelopen woensdag tegen Arsenal nog goed voor een invalbeurt, was zaterdag een opvallende afwezige in de selectie van PSV. Pas na de eenvoudige 4-0 zege op de promovendus deed Bosz een boekje open over de reden. "Hij had zich verslapen, dus die heb ik thuisgelaten. Ik kreeg te horen dat hij nog wel wilde komen, maar ik zei dat dat niet hoefde. Hij gaat morgen weer trainen", aldus Bosz na afloop in gesprek tegenover de aanwezige pers. 

De 21-jarige Tillman heeft de straf geaccepteerd en is vastberaden om een dergelijke situatie in de toekomst niet meer voor te laten komen. Bosz koos tegen Almere uiteindelijk voor Guus Til als aanvallende middenvelder. Dat bleek een goede zet. Til was verantwoordelijk voor de 1-0 en stond met een assist aan de basis van de 0-2 van Hirving Lozano.