Te Kloese ziet 'één van betere Feyenoord-beslissingen': Champions League-waardig

Te Kloese ziet 'één van betere Feyenoord-beslissingen': "Champions League-waardig"

26 september - 08:13
75

Dennis te Kloese denkt dat Feyenoord de laatste jaren uitstekende randvoorwaarden heeft gecreëerd. De algemeen directeur roemt onder meer de faciliteiten van de landskampioen.

"Er is fantastisch geïnvesteerd in Varkenoord en 1908", stelt Te Kloese bij Ziggo Sport. "Het is één van de betere beslissingen. Als je nu naar Varkenoord gaat, is dat van topkwaliteit. Als je naar 1908 gaat, waar het eerste elftal traint, dan denk je dat het Champions League-waardig is. Dat is een verkooppraatje natuurlijk voor nieuwe spelers, maar ook om de jongens op te vangen en op topniveau te omringen met alles wat je kan doen, buiten een goede trainer. Het is heel belangrijk."

Khalid Boulahrouz onderschrijft de woorden van Te Kloese. "Ik ga regelmatig bij Robin van Persie kijken bij de O18 en mijn neefje speelt bij O17. Ik mag ook wel eens een beetje meekijken aan de binnenkant. Het ziet er echt schitterend uit, daar is niets aan gelogen: topkwaliteit."

Daarnaast investeerde Feyenoord in de begeleiding van spelers. "We hebben geleerd van het verleden", stelt Te Kloese. "Bijvoorbeeld van een speler als Sinisterra, die in zijn eentje in een appartement verbleef en niet wist wat hij 's nachts moest doen. Dat is nu heel anders, er is veel meer begeleiding. We hebben echt mensen die bovenop de situatie zitten, van een huis tot een auto, van de eerste stappen in Rotterdam."

"Neem bijvoorbeeld een jongen als Minteh, die uit Denemarken komt en opeens in Rotterdam staat. Hij is achttien jaar, in de eerste weken ging er iemand met hem mee toen hij de stad in fietste. Dat is slechts een voorbeeld", aldus de directeur. "We hebben bijvoorbeeld ook voor Ueda nu echt begeleiding voor zijn vrouw om aan te passen, iemand die Japans spreekt en de Nederlandse cultuur kent. Het zijn hele kleine stapjes, ik denk dat het helpt."