Veelbesproken Ajax-keeper Ramaj maakt indruk bij debuut voor beloften

Veelbesproken Ajax-keeper Ramaj maakt indruk bij debuut voor beloften

26 september - 08:43
126

Diant Ramaj heeft vrijdag een goede indruk achtergelaten tijdens zijn debuut bij Jong Ajax. De veelbesproken Duitse doelman krijgt lof van coach Dave Vos na het 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie.

Ramaj werd afgelopen zomer door Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald. De 22-jarige Duitser zou als stand-in van Geronimo Rulli gaan dienen, maar na de blessure van de Argentijn koos Maurice Steijn voor Jay Gorter. Maandagavond maakte Ramaj dan toch zijn debuut, zij het voor de beloften.

Hoewel Ramaj in de slotfase werd gepasseerd door een vrije trap van Ozan Kökcü, is Vos zeer tevreden over de sluitpost. "Ik was heel erg blij met de rust die hij had, hoe hij dominant was bij hoge ballen, hoe hij voetballend zijn keuzes maakte en hoe hij met lef uit zijn doel keepte. Hij heeft het ingevuld op de manier waarvan ik hoopte dat hij het zou invullen", vertelt de Jong Ajax-coach bij ESPN.

Door de remise staat Jong Ajax nog altijd slechts negentiende in de Eerste Divisie. De Amsterdamse beloften hebben twee punten na zeven duels.