'Gimenez maakt indruk tijdens Klassieker en wekt interesse van Bundesliga-top'

'Gimenez maakt indruk tijdens Klassieker en wekt interesse van Bundesliga-top'

29 september - 09:06 Laatste update: 09:18
199

Santiago Gimenez staat op de radar van Borussia Dortmund, meldt BILD. Scouts van Die Schwarzgelben zaten zondag op de tribune, toen de Feyenoord-spits in het eerste deel van de Klassieker twee keer scoorde tegen Ajax.

Momenteel gaat Dortmund nog geen actie ondernemen, klinkt het. Met Sébastien Haller, Niclas Füllkrug en Youssoufa Moukoko hebben de Duitsers drie spitsen in huis. Daarnaast heeft BVB niet genoeg geld beschikbaar om Gimenez bij Feyenoord los te weken. Wel heeft de Mexicaan een dermate goede indruk gemaakt op de scouts van Dortmund dat hij op de lijst staat.

Naast Dortmund zouden ook Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur aan Gimenez denken. De aanvalsleider van Feyenoord is dit seizoen uit de startblokken geschoten. De 22-jarige spits maakte in de eerste zes Eredivisie-speelrondes negen doelpunten. Volgens Voetbal International gaat de vraagprijs voor Gimenez al 'richting de veertig, vijftig miljoen euro'.

Feyenoord-trainer Arne Slot liet zich ook al kort uit over Gimenez. Een wintertransfer wordt niet uitgesloten. "Ik weet ook niet of hij in januari al van plan is om weg te gaan. Maar dat weet je nooit. In ieder geval hebben we met Ayase Ueda ook al een erg goede spits."