Weerzien tussen Slot en Simeone: 'Hij interpreteerde mijn lach verkeerd'

Weerzien tussen Slot en Simeone: 'Hij interpreteerde mijn lach verkeerd'

1 oktober - 08:43
51

De Champions League-clash van Feyenoord met Atlético Madrid wordt ook een weerzien tussen Arne Slot en Diego Simeone. De oefenmeester van de Rotterdamse kampioen kreeg het een paar jaar geleden aan de stok met de fanatieke Argentijnse coach van Los Rojiblancos.

Slot wil er geen al te groot thema van maken in aanloop naar het duel in het Estadio Metropolitano van woensdag. "We hebben een keer tegen elkaar gespeeld, en ik hoop nog heel vaak tegen hem te spelen", zegt Slot bij ESPN. "Ik heb toen ook de waardering uitgesproken voor hoe fanatiek hij is in een oefenwedstrijd. Hij interpreteerde de lach die ik op dat moment had verkeerd. Dat zegt veel over hem, dat hij zo snel geïrriteerd en gefrustreerd raakt. Het maakt niet uit wie er voor hem staat. Ik heb totaal niet de illusie dat wij iets tegen elkaar hebben. Ik heb veel respect voor hoe hij al heel veel jaar met Atlético speelt."

Liever praat Slot inhoudelijk over de wedstrijd tegen Atlético. "Het is wel weer leuk voor de media om er iets van te maken, dat snap ik ook." Hans Kraay junior gaat daar gretig op in. "Als het na afloop één tegen één wordt, zet ik mijn geld op Diego", stelt de verslaggever. Slot: "Ik ook, Hans, maar ik heb John (De Wolf, red.) nog, hè. Als het één tegen één wordt, heb ik niet het gevoel dat ik kans maak. Ik zag op Prime Video dat Diego bijna drie keer per week krachttraining doet. Hij ziet er erg fit uit. Ik maak geen schijn van kans", grapt de Feyenoord-trainer.