Druk op Ten Hag neemt toe: 'United net Subbuteo, je ziet geen patronen'

Druk op Ten Hag neemt toe: 'United net Subbuteo, je ziet geen patronen'

1 oktober - 09:02
78

Erik ten Hag zit in zwaar weer met Manchester United na de nipte nederlaag tegen Crystal Palace (0-1). Voormalig Engels international Paul Merson oordeelt hard over het optreden van The Mancunians, die volgens hem 'verloren' oogden.

"Ik heb het gevoel dat als je Manchester United ziet, je naar Subbuteo (een tafelvoetbalspel, red.) zit te kijken", begint Merson bij Sky Sports. "De scheidsrechter fluit voor de aftrap en bij rust staan alle spelers nog op exact dezelfde positie. Er is geen beweging. Je ziet gewoon geen spelpatronen. Dat zie je bij Liverpool, Arsenal, Tottenham en Manchester City wel. Bij United spelen ze de bal naar de zijkanten en hopen ze dat Rashford iets doet, zodat ze scoren."

"Sofyan Amrabat kwijnde weg aan de linkerkant", vervolgt de oud-speler van Arsenal. "Manchester United moet domineren, maar het gaat te langzaam. Het was teleurstellend. Ze kregen niet veel kansen. In grote delen van de wedstrijd ontbrak het aan ideeën. Het was lastig voor Hojlund in de spits. Hij wordt weinig bediend. Mount, Casemiro en Fernandes weten niet echt wat ze moeten doen. Ze ogen verloren."

Merson ziet dat er snel wat moet veranderen op Old Trafford. "They're a million miles off", stelt de 21-voudig international, die weet dat de druk op Ten Hag toeneemt. "Ik zie het ze niet zomaar omkeren. Als je manager bent van een grote club is er druk, zeker als je rivalen winnen. Het is een must voor Manchester United om in de top-vier te eindigen."