Kraay komt met update over Vaessen na contact met Van Mosselveld

Kraay komt met update over Vaessen na contact met Van Mosselveld

1 oktober - 10:29 Laatste update: 12:16
125

Hans Kraay heeft zondagochtend een update gegeven over de situatie van Etienne Vaessen. De analist van ESPN had kort voor de uitzending van Goedemorgen Eredivisie contact met RKC Waalwijk-directeur Frank van Mosselveld.

Vaessen kwam in de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing met Brian Brobbey. De doelman verloor het bewustzijn en werd uit voorzorg gereanimeerd. Bij het verlaten van het veld was hij echter weer bij kennis en aanspreekbaar. De schrik zat er desondanks goed in. Scans moeten de ernst van zijn hoofdkwetsuur uitwijzen. 

Kraay belde zondagochtend met Van Mosselveld over de stand van zaken. "Hij is erg trots op zijn dokter. Hij is erg trots op de ambulancebroeders. Er is heel daadkrachtig werk geleverd", vertelt de ESPN-verslaggever. "De ambulancebroeders hebben het overgenomen toen het niet om het hart bleek te gaan. Die hebben zijn hoofd en nek gestabiliseerd en de juiste vragen gesteld."

Inmiddels heeft Vaessen de nodige scans gehad. "Maar daar kon Frank op dit moment nog niets over zeggen. De neuroloog gaat binnen nu en twee uur die scans bekijken en daar is het grote afwachten op." Volgens Kraay ziet de situatie er al een stuk beter uit dan in eerste instantie op het veld leek. "Een heel stuk beter."