'Financiële zorgen: Heerenveen haalt kunstgrepen uit voor acceptabele jaarcijfers'

'Financiële zorgen: Heerenveen haalt kunstgrepen uit voor acceptabele jaarcijfers'

1 oktober - 12:44 Laatste update: 12:44
69

Het rommelt op financieel vlak bij sc Heerenveen, dat stelt De Telegraaf. Ook op sportief vlak gaat het niet goed met de Friese club, die zaterdagavond door FC Twente op de vijfde nederlaag op een rij werd getrakteerd (1-0). 

Er zijn financiële zorgen bij Heerenveen, al zijn die niet nieuw, tekent De Telegraaf op. Door de verkoop van Milan van Ewijk in de afgelopen transferwindow, waarmee de club 4,5 miljoen euro incasseerde, redde Heerenveen zich ternauwernood van een driejarig verschept financieel toezicht van de KNVB. Dat is vaker gebeurd de afgelopen jaren.

'Ondetussen worden kunstgrepen uitgehaald om de cijfertjes acceptaal te houden', zo is lezen. De Leeuwarder Courant meldde eerder al dat de laatste transfertermijnen van oud-spelers Joey Veerman en Amin Sarr werden overgedaan aan een bank, tegen rentebateling. Daarnaast lukt het Heerenveen maar niet om de 'forse stadionhuur' omlaag te krijgen en wacht de club nog altijd op ruim drie miljoen euro voor de aan CSKA Moskou verkochte Chidera Ejuke. 

'Zo voert algemeen directeur Ferry de Haan beleid met een plamuurmes. Elke transfersom die erop komt te liggen, wordt in een gat gesmeerd', aldus de krant. Ondertussen is ook de positie van Van Wonderen, die vorige week door een deel van de aanhang nog 'Keessie rot op' te horen kreeg, onder druk komen te staan. De Haan laat aan De Telegraaf weten dat een ontslag momenteel niet aan de orde is. "Die teksten komen niet bij mij vandaan. We weten hoe het werkt en willen wederom niets bagatelliseren, maar wat Kees zelf ook zegt: het heeft allemaal even tijd nodig. We moeten met elkaar uit deze slechte situatie komen. Het belangrijkste is dat er weer stabiliteit in het elftal komt en hopelijk werkt het mee dat elke speler weer beschikbaar is."