'Fantastische' PSV'er vergeleken met Riquelme: 'Heb mijn vingers erbij afgelikt'

'Fantastische' PSV'er vergeleken met Riquelme: 'Heb mijn vingers erbij afgelikt'

1 oktober - 12:18 Laatste update: 12:23
81

Aad de Mos heeft enorm genoten van het optreden Malik Tillman in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Volendam (3-1). De aanvallende middenvelder speelde voor het eerst negentig minuten voor de Eindhovenaren en was daarin ook goed voor een doelpunt. 

Tillman, die vorige week geen deel uitmaakte van de PSV-selectie omdat hij zich had verslapen, had voor het eerst dit seizoen een basisplaats. "Ik wist niet dat hij zó goed kon voetballen", aldus een lyrische De Mos een dag later bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik heb mijn vingers erbij afgelikt, wat die man liet zien. Zijn fluwelen balbehandeling deed mij denken aan Riquelme. Hij speelt alle ballen vooruit in de loop."

"Dit is helemaal zijn positie nu, ideaal voor uitwedstrijden in de Champions League. Het is een fenomeen, een fantastische speler om naar te kijken als je liefhebber bent. Mijn vraag is waarom hij bij Rangers en Bayern München niet is geslaagd. Dat heeft met één ding te maken: handelingssnelheid in de grote wedstrijden", vervolgt De Mos, die zich hardop afvraagt of Tillman ook van dergelijke waarde kan zijn in het miljardenbal. "Ik ben benieuwd of hij het tegen Sevilla en in andere grote wedstrijden ook kan uitvoeren op deze manier. Ik denk van wel, want hij is goed omgeven. Hij krijgt de ballen op tijd ingespeeld van Veerman en kan dan de beslissende pass geven." 

De 21-jarige Tillman maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Bayern München, maar maakte tot dusver vanwege de grote hoeveelheid concurrentie nog niet al te veel minuten. Mocht de ploeg van trainer Peter Bosz na dit seizoen met hem door willen, dan kan dat. PSV heeft immers een optie tot koop bedongen in de deal met Bayern.