Kuyt: Nooit zorgen gemaakt over het EK

Kuyt: "Nooit zorgen gemaakt over het EK"

13-06-2008 16:28

Euro 2008 is voor Dirk Kuyt tot nu toe een prachtig toernooi. Zo zag het er voor sommigen tot voor kort niet naar uit. De oud-Feyenoorder werd een paar maanden geleden gepasseerd voor enkele interlands, maar knokte zich desondanks met verve terug in de basis.

"Om eerlijk te zijn heb ik me nooit echt zorgen gemaakt over het EK. Ik hield mezelf voor dat wanneer ik bij Liverpool goede dingen liet zien, Oranje vanzelf wel weer op mijn pad zou komen."

En die goede dingen liet hij ook zien. Maandag bijvoorbeeld toen de manschappen van Marco van Basten de Italianen van de mat veegde. Kuyt was verantwoordelijk voor twee schitterende assists en leverde zoals gewoonlijk weer de voor hem kenmerkende inzet.

Vanavond is Frankrijk de tweede tegenstander in Groep C. Oranje kijkt er met vertrouwen naar uit. "We willen hier op het EK iets gaan neerzetten, iets waar mensen nog decennia lang over zullen napraten. Dat is ons gezamenlijke doel," aldus de vastberaden Katwijker in VoetbalVandaag.

Hij waakt in het interview echter voor te veel euforie. "We moeten ons nog niet rijk gaan rekenen, want er wachten ons nog twee zware wedstrijden."

De Liverpudlian weet ook waarom de belofte van aanvallend en dominant voetbal van de bondscoach nu na vier jaar eindelijk realiteit is geworden. "Dat heeft te maken met de perfecte mix in onze selectie die eindelijk is gevonden. We hebben een paar goede jonge spelers die eraan zitten te komen en een aardig aantal ervaren internationals."

Daarmee doelt hij ook op Giovanni van Bronckhorst die volgens Kuyt vaak wordt 'ondergewaardeerd'.