Feyenoord kan boete tegemoet zien na controversiële spandoeken tegen Lazio

Feyenoord kan boete tegemoet zien door controversiële spandoeken tegen Lazio

27 oktober 2023 om 07:44

Feyenoord kan na de Champions League-wedstrijd tegen Lazio wederom een boete tegemoet zien vanuit de UEFA, zo meldt 1908.nl. In dit geval draait het niet om vuurwerk of trappen die niet vrijgehouden zijn, maar om Palestijnse vlaggen die in het publiek te zien zouden zijn geweest.

Dergelijke politieke uitingen zijn door de UEFA ten strengste verboden en voor het overtreden van de regels staan dan ook sancties. In eerdere gevallen heeft de Europese voetbalbond reeds laten zien boetes uit te delen bij overtredingen. Niet alleen zijn politieke uitingen überhaupt verboden, ook ligt het specifieke geval van de Palestijnse vlag op dit moment extra gevoelig wegens het conflict tussen Hamas en Israël. Op meerdere plekken in de Kuip zijn de Palestijnse vlaggen gesignaleerd. Wel moet daarbij aangetekend worden dat het om individuen gaat, en niet om een georganiseerde actie. Eerder kreeg Feyenoord een boete voor een spandoek in de wedstrijd tegen Celtic.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

De georganiseerde sfeeractie vanuit de club was bovendien geweigerd door de UEFA, omdat deze provocerend van aard zou zijn. In samenwerking met Feyenoord zelf had de supportersvereniging reeds tijd en geld gestoken in een spandoek dat met een knipoog zou verwijzen naar Maurizio Sarri, die bij de wedstrijd Feyenoord-Lazio van vorig jaar in de Europa League de Kuip een 'psychiatrische inrichting' noemde.