Donadoni: We blijven op koers

Donadoni: "We blijven op koers"

Gepubliceerd: vrijdag 13 juni 2008 om 23:28vr 13-06-2008 om 23:28

De Azzurri kwam tegen Roemenië niet verder dan een 1-1 gelijkspel en behaalde
na twee wedstrijden amper één schamel puntje. De Roemeen Mutu kon de Italianen van op de penaltystip zelfs de genadeslag geven, maar doelman Gianluigi Buffon hield zijn team overeind.

Bondscoach Roberto Donadoni (foto) zag zijn team goed spelen. "We hebben veel kansen gecreëerd, maar moesten ongelukkigerwijs genoegen nemen met een gelijkspel." Een correcte analyse, maar wat daarna volgde uit de mond van de Italiaan was opmerkelijk te noemen. "Hoe dan ook, we blijven op koers", probeert de coach zijn manschappen op te peppen.

Ook Andrea Pirlo zag Italië goed voetbal brengen. "We hebben enorm veel kansen gehad, alleen wilde die bal maar niet over de doellijn." Over de inzet van de ploeg was de middenvelder tevreden. "We toonden in deze wedstrijd een heel andere mentaliteit, veel agressiever dan tegen Nederland. Helaas heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd."

Na dit gelijkspel staat de regerende wereldkampioen in Groep C op een gedeelde laatste plaats met Frankrijk, dat vrijdagavond aan de bak moet tegen Nederland.

Lees meer over:Andrea Pirlo

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws