EK-dagoverzicht vrijdag 13 juni 2008

14-06-2008 03:50

Hieronder treft u het dagoverzicht van VoetbalPrimeur aan. Een nieuwe service, speciaal voor de bezoekers die niet het laatste voetbalnieuws hebben kunnen volgen door vakantie of werkzaamheden. Het dagoverzicht brengt u met korte en bondige nieuwsfeiten weer op de hoogte van de actualiteit.

Oranje boekt bevochten zege op Frankrijk
Het Nederlands Elftal heeft zich dankzij een 4-1 zege op Frankrijk verzekerd van de kwartfinale van het EK. Vooral voor rust had Oranje het moeilijk, maar na de 3-1 bleek het Franse verzet gebroken. Nederland kan zich opmaken voor de kwartfinales.
Lees hier het volledige bericht

Italië en Roemenië delen de punten
Italië heeft ook zijn tweede wedstrijd op het EK niet kunnen winnen. Roemenië hield de regerend wereldkampioen op 1-1. Mutu liet
vanaf de penaltystip na de uitgelezen mogelijkheid om de Italianen zelfs zonder punten weg te sturen te benutten.

Schweinsteiger: "Het was een verkeerde reactie van mij"
Daags na het pijnlijke verlies van Duitsland tegen Kroatië heeft Bastian Schweinsteiger zijn excuses aangeboden aan het Duitse volk. De Duitser kreeg donderdag tegen de Kroaten in de blessuretijd een rode kaart voorgehouden.

Geen levenlang gratis bier voor Vastic
Een brouwer uit Wenen beloofde voorafgaand aan het EK elke Oostenrijkse doelpuntenmaker te belonen met een levenlang gratis bier. De Oostenrijkse bond wil hier echter niks van weten.