Positief nieuws over Vaessen: 'Hij is voorzichtig bezig op het trainingsveld'

Positief nieuws over Vaessen: 'Hij is voorzichtig bezig op het trainingsveld'

28 oktober 2023 om 21:01

Etienne Vaessen staat weer op het trainingsveld van RKC Waalwijk, vertelt algemeen directeur Frank van Mosselveld. De doelman viel op 30 september tegen Ajax uit met een op het oog vreselijke blessure na een botsing.

Inmiddels is Vaessen aan de betere hand. "Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem", zegt Van Mosselveld tegen ESPN. "Ik heb hem van de week weer voorzichtig bezig gezien op het trainingsveld." Vaessen werd een maand geleden op het veld uit voorzorg gereanimeerd. Na onderzoeken bleek er niets met zijn hart aan de hand. "Het is natuurlijk een blessure waarbij je van dag tot dag moet kijken wat er gebeurt als je de intensiteit verhoogt."

"Hij vangt voorzichtig ook al wat ballen. Onder begeleiding van de fysio's, bouwen we heel langzaam uit. Het is in ieder geval heel positief dat we hem weer op het veld zien", aldus de directeur, die stelt dat Vaessen nog kampt met hoofdpijn. "Die botsing heeft een behoorlijke nasleep gehad. We kijken nu of de hoofdpijn wel of niet opkomt. Als ik het vergelijk met hoe hij er twee weken geleden bij zat, zie ik een enorme vooruitgang. Dat wil niet zeggen dat hij deze lijn door kan trekken, we moeten het van dag tot dag bekijken."

Op dit moment lijkt het erop dat Vaessen in de toekomst weer onder de lat staat. "Er is geen discussie gevoerd of hij wel of niet ooit nog kan spelen. Ik ben geen dokter, maar het ziet er positief uit."

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken.