'Maak Bergwijn aanvoerder-af bij Ajax. Hij is toch niet gehaald als captain?'

Van der Meijde eerlijk bij Ajax: 'Laat hem voetballen, wordt te veel verwacht'

30 oktober 2023 om 21:46

John van 't Schip doet er goed aan om een andere aanvoerder te kiezen bij Ajax, vindt Andy van der Meijde. De oud-speler van de Amsterdammers vindt dat er nu te veel wordt verwacht van de recordaanwinst bij de Eredivisie-hekkensluiter.

Sinds maandag staat Van 't Schip voor de groep bij Ajax. Hij heeft nog geen keuze gemaakt over het aanvoerderschap in Amsterdam, waardoor het niet uitgesloten is dat Bergwijn zijn band verliest. Van der Meijde denkt dat het goed is als dit daadwerkelijk zou gebeuren. "Ik denk dat je hem gewoon aanvoerder-af moet maken", zegt Van der Meijde bij Veronica Offside over Bergwijn.

"Je moet hem lekker laten voetballen en Berghuis misschien aanvoerder laten zijn. Er wordt nu te veel verwacht van zo'n jongen. Hij moet een vrije rol hebben", vervolgt Van der Meijde, die daarna wordt geconfronteerd met de transfersom die Ajax betaalde voor de aanvaller. "32 miljoen? Dat weet ik, maar hij is toch gehaald als linksbuiten en niet als aanvoerder?"

Na de wedstrijd tegen PSV pareerde Bergwijn de kritiek op zijn positie als aanvoerder door te stellen dat de buitenwereld niet ziet wat hij in de kleedkamer doet. "We zien inderdaad niet wat hij in de kleedkamer doet, daar kunnen wij ook niet over oordelen", stelt Wesley Sneijder. "Maar ik vond dat hij gisteren (tegen PSV, red.) juist ook weer lekker bezig was. Dan moet je er toch ook schijtziek van worden dat in de tweede helft elke aanval gewoon een goal of levensgrote kans is? Daar kun je niet tegen voetballen."