West Ham United knikkert Arsenal uit League Cup, Kudus trefzeker

West Ham knikkert Arsenal aan de hand van Kudus overtuigend uit League Cup

1 november 2023 om 22:23

West Ham United heeft woensdagavond op zeer overtuigende wijze afgerekend met Arsenal in de League Cup. Het werd maar liefst 3-0 voor The Hammers, waar Mohammed Kudus indruk maakte met een zeer fraaie treffer. 

Arsenal draait met een tweede plaats vooralsnog uitstekend in de Premier League en zal om die reden ook met vertrouwen zijn afgereisd naar West Ham, waar naast Kudus ook Edson Álvarez een basisplaats had. De thuisploeg liet de bal aan Arsenal, maar sloeg wel als eerste toe, al kreeg het daar wel de nodige hulp bij. Arsenal-verdediger Ben White maakte een eigen goal. 

Arsenal wist daar voor rust niet heel veel tegenover te zetten. Vlak na de theepauze, in de 50e minuut, verdubbelde West Ham de score. Kudus nam de bal schitterend aan, hield zijn rust en schoof de bal beheerst langs doelman Aaron Ramsdale. Arsenal kwam die klap niet meer te boven. Sterker nog: het werd zelfs 3-0. Vleugelaanvaller Jarrod Bowen nam de treffer voor zijn rekening. Martin Ødegaard zorgde in de slotfase nog voor de 3-1, maar zijn treffer kwam te laat, waardoor de ploeg van manager Mikel Arteta geen kans meer maakt op de League Cup-eindzege.