Arne Slot over duel met RKC, penalty Gimenez en SS Lazio

Slot over Feyenoord-optreden en Gimenez-penalty: 'Stiftend missen, waardeloos'

4 november 2023 om 22:11
Laatste update: 5 november 2023 om 01:35

Arne Slot heeft bewondering voor de wijze waarop Feyenoord zich zaterdagavond na een vroege achterstand terugknokte bij RKC Waalwijk. Minder goede woorden had hij over voor de opmerkelijke strafschop van Santiago Gimenez, die zijn panenka over zag vliegen en volgens Slot kampt met een kleine vormdip. 

Slot zag Feyenoord bij RKC een moeizame wedstrijd spelen. Uiteindelijk werd er wel met 1-2 gewonnen en gaven de Rotterdammers de reactie waar Slot op had gehoopt. "De manier waarop je in de tweede helft tegen tien man speelt is uitstekend. Het is normaal dat je dan veel beter bent en meer kansen hebt. Je ziet namelijk wel eens wat anders, dus dat hebben we voldoende uitgespeeld", vertelt Slot bij ESPN.

Volgens Slot had Feyenoord vaker moeten scoren. "Dat we kansen missen is niets nieuws sinds ik bij Feyenoord zit, maar dat is ook inherent aan een ploeg die constant de bal heeft, veel rond de zestien speelt en in kansrijke situaties komt. We krijgen vaak veel kansen in de drukte met veel spelers eromheen. Niet elke kans gaat erin. Het is wel zo dat RKC een iets beter rendement had, met veel minder kansen. De rechtsbuiten (Cleonise, red.) heeft het ons in het eerste halfuur enorm lastig gemaakt."

Penalty Gimenez
Slot ging ook in op de strafschop van Gimenez, die voor veel opzien baarde. "Het laat wel zien dat hij veel zelfvertrouwen heeft, wat ook logisch is als je veel doelpunten maakt. Maar ik vind een gemiste penalty nooit prettig, maar als je hem stiftend mist, is het waardeloos", vervolgt de trainer, die zich meer druk maakt om iets anders. "Ik vind het echter belangrijker dat hij al twee wedstrijden ongelukkig speelt, niet zijn beste wedstrijden speelt. Daar moet hij snel weer naar toe, dat hij weer goed speelt en zijn kansen binnenschiet."

Lazio
Nu kan Feyenoord zich opmaken voor het treffen met SS Lazio, van komende woensdag. Slot hoopt dat Feyenoord tegen de Italianen een hoger niveau haalt dan in de eerste helft van het duel met RKC. "Ik mag hopen dat wij het niveau van Lazio thuis te pakken hebben, en niet het niveau van de eerste helft vandaag. Dan wordt het heel lastig. Maar die wedstrijden zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. We gaan er met een goed gevoel heen, zonder arrogantie."