Hartman deelt complimenten uit bij Feyenoord: 'Dennis te Kloese voelt dat aan'

'Soms was transfer naar Feyenoord nog niet eens rond en stuurde ik al berichtjes'

11 november om 14:25

Quilindschy Hartman kan bij Feyenoord 'ongelofelijk zichzelf zijn'. Dat probeert hij ook mogelijk te maken voor andere spelers, bijvoorbeeld door direct contact te leggen met nieuwelingen. Daarnaast geeft Hartman uitleg over zijn contractverlenging aan het begin van het seizoen.

Ik hou van openheid. En van een goede sfeer. Bij dit Feyenoord kan ik zo ongelooflijk mezelf zijn", zegt Hartman in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "En ik probeer andere spelers ook het gevoel te geven welkom te zijn. Soms was de transfer van een speler naar Feyenoord nog niet eens rond en ik stuurde ze al berichten om ze alvast te laten weten dat ze welkom zouden zijn. Dat gevoel kan iemand meteen een goede start bezorgen. En je krijgt het ook terug, denk ik.”

In augustus zette Hartman zijn krabbel onder een verbeterd contract tot medio 2026. Dat terwijl hij nog geen jaar eerder ook al verlengde. "Ik had mijn contract verlengd bij Feyenoord, maar dat was vóór de landstitel, vóór veel topwedstrijden in Europa en zeker voor mijn debuut in Oranje. Als je dat wel allemaal hebt gepresteerd, dan hoort daar een hogere beloning bij. Directeur Dennis te Kloese voelt dat aan. Dus tekende ik al snel weer een nieuw en verbeterd contract", stelt de linksback.