Weddenschap in huize Hato: 'Pas als hij scoort, trek ik een Ajax-shirt aan'

Weddenschap in huize Hato: 'Pas als hij scoort, trek ik een Ajax-shirt aan'

17 november - 11:40 Laatste update: 12:54
56

Jorrel Hato groeide op in Rotterdam-Zuid, maar speelt al jaren bij Ajax. De ouders van het zeventienjarige talent zijn voor Feyenoord, desondanks zijn ze trots dat hun zoon in Amsterdam speelt.

Hato begon zijn voetbalcarrière bij Feyenoord amateurs, maar is nooit in beeld gekomen bij de profclub. "Ze vonden hem niet goed genoeg. Jorrel speelde bij de amateurtak van Feyenoord, dus ze kenden hem wel. Maar we hebben nooit wat van ze gehoord", zegt de vader van Hato tegenover RTV Rijnmond. Hato's vader en moeder zijn aanhanger van Feyenoord, waardoor een grap snel gemaakt is. "Hoe kan je zoon je dit aandoen?", lacht Hato senior.

Op negenjarige leeftijd maakte Hato de stap van Feyenoord naar Sparta, waar hij drie seizoenen speelde. "Jorrel behoorde altijd tot de besten van zijn lichting", zegt Dolf Roks, die destijds hoofd jeugdopleiding bij Sparta was. "Fysiek was hij verder dan de rest, maar hij was ook vaardig aan de bal. Daarnaast heeft hij een goede mindset en komt hij uit een keurige familie die hem goed begeleidt."

Het gaat snel met de ontwikkeling van Hato, die deze interlandperiode voor het eerst bij Oranje zit. In een Ajax-tenue zal Hato senior voorlopig nog niet te bewonderen zijn. "Ik heb een weddenschap gesloten met Jorrel", vertelt hij. "Pas als hij zijn eerste doelpunt heeft gemaakt, trek ik een keer dat shirt aan."