Van Hanegem stelt drie Feyenoord-spelers op in Oranje: 'Die is echt goed'

Van Hanegem stelt drie Feyenoord-spelers op in Oranje: 'Die is echt goed'

18 november - 07:56
89

Willem van Hanegem is benieuwd naar Thijs Dallinga in het Nederlands elftal. Het Feyenoord-icoon maakt in zijn ideale Oranje-opstelling plek voor de 23-jarige spits, maar gaat opvallend genoeg voorbij aan Xavi Simons.

Als iedereen fit is vindt Van Hanegem dat bondscoach Ronald Koeman het beste voor een 4-3-3 kan kiezen. "Ik zou onze keeper opstellen. Justin Bijlow is gewoon de beste", begint De Kromme in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. "Achterin heb ik Denzel Dumfries op rechts. Dan Virgil van Dijk en Nathan Aké, ook al vond ik Micky van de Ven wel goed. Op linksback Quillindschy Hartman, die is echt goed."

Volgens Van Hanegem vormen Frenkie de Jong, Tijjani Reijnders en Mats Wieffer het beste middenveld. "Quinten Timber er ook aan. Als hij zo doorgaat zou ik hem wel bij de selectie halen, maar Reijnders is toch wel steeds beter gaan spelen."

Voorin kiest de voormalig middenvelder voor Cody Gakpo op links. "In de spits Depay? Nee, die is er voorlopig nog niet. Ik zou Dallinga graag willen zien tegen Ierland. Hij is bezig met de hele omgeving en offert zichzelf op. Niet dat hij alles ziet, maar ik vind hem erg goed."

Op rechtsbuiten vindt Van Hanegem het lastiger. Noa Lang, Calvin Stengs en Simons worden geopperd. "Simons en Stengs zijn wel steeds beter gaan spelen, ze moeten het ons niet te moeilijk maken... We moeten ook niet te chauvinistisch zijn", doelt hij op Stengs. "Op rechts wachten we nog een paar wedstrijden, zodat we nog even kunnen kijken", laat hij zijn keuze open.