'Als Brobbey afwerken onder de knie krijgt, is het een monster die alles heeft'

'Als Brobbey afwerken onder de knie krijgt, is het een monster die alles heeft'

18 november - 08:42
139

Marciano Vink denkt nog altijd dat Brian Brobbey kan uitgroeien tot een zeer complete spits. De ESPN-analist spreekt zijn vertrouwen uit in de 21-jarige aanvaller van Ajax, die zich moest afmelden voor het Nederlands elftal.

"Stel je voor dat Brobbey het afwerken onder de knie krijgt, wat een monster het dan is. Dan heeft hij echt alles", stelt Vink bij Voetbalpraat. "Wie weet, want hij is nog heel jong. Het afwerken kun je echt wel bijschaven. Het zal nooit een killer als Klaas-Jan Huntelaar of Marco van Basten worden, maar als je naar Romelu Lukaku kijkt, is in zijn afwerking ook niet alles gepolijst. Ik denk dat Brobbey écht een fantastische spits gaat worden."

Karim El Ahmadi maakt eveneens de vergelijking met de Belgische topspits. "Ik heb weleens spelers gesproken die met Lukaku hebben gespeeld, toen hij nog heel jong was. Die zeiden ook niet dat hij heel goed kon afwerken." Met het oog op Oranje krijgt Brobbey de voorkeur boven Thijs Dallinga. "Ik denk dat Brobbey een team beter kan laten spelen dan Dallinga. Hij kan ballen vasthouden en jongens kunnen eronder komen", aldus El Ahmadi.