Ex-Feyenoord-verdediger nu werkzaam bij VP: 'Had nooit gesolliciteerd'

Ex-Feyenoord-verdediger nu werkzaam bij VP: 'Had nooit gesolliciteerd'

18 november - 12:55
73

Kaj Ramsteijn is sinds enkele maanden een prominent gezicht op de redactie van VoetbalPrimeur. Dat vindt ook Voetbal International, dat met de voormalig Feyenoord-verdediger sprak over zijn nieuwe carrière. 

VP-hoofdredacteur Dennie van Laar ontving afgelopen zomer een sollicitatie van Ramsteijn. "Ik volg eigenlijk al jaren de sites van Voetbalprimeur en VI", zegt de 33-jarige oud-prof. "Ik zag voorbijkomen dat ze iemand zochten. Ik had überhaupt nog nooit ergens gesolliciteerd en vond dat sowieso al een interessant traject om in te gaan."

De voormalig jeugdinternational werd uitgenodigd voor een gesprek. "Toen gaf de hoofdredacteur aan dat er meer mogelijkheden zijn dan alleen schrijven en dat ze me meer aan de video- en podcastkant vonden passen. Dat doe ik nu en dat vind ik eigenlijk nog veel leuker."

Voor VoetbalPrimeur zorgt Ramsteijn namelijk voor verdieping bij actuele thema's. "Ik begon bijvoorbeeld in de transferperiode met het maken van video’s. Op het moment dat Ajax Borna Sosa haalde, vertelde ik in een video wat voor type speler we konden verwachten." Hij schuift ook regelmatig aan in #DoneDeal, waar hij dan weer uit eigen ervaring kan putten.

Ramsteijn, die na zijn UEFA C bezig is om meer trainerspapieren te halen, zit voorlopig op zijn plek. "Ik vind die mediakant wel heel erg interessant. Ik denk ook weleens dat een functie als technisch directeur me goed zou passen. We gaan zien wat de toekomst brengt", besluit hij.

Lees hier het hele interview van VI met VoetbalPrimeur-(video)redacteur Kaj Ramsteijn