Bergwijn krijgt steun van collega-aanvoerders: 'Lijkt me echt verschrikkelijk'

Bergwijn krijgt steun van collega-aanvoerders: 'Lijkt me echt verschrikkelijk'

18 november - 16:47
103

De kritiek op de interviews van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn is onterecht, vinden Bart Vriends en Bas Kuipers. De captains van respectievelijk Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles begrijpen hoe vervelend het voor de Oranje-international moet zijn om in de roerige periode waar Ajax in zit steeds voor de camera te verschijnen.

"Als het goed gaat, is aanvoerder zijn relatief eenvoudig", stelt Vriends in De Cor Potcast. "Het is het moeilijkst als het slecht gaat. Als je elke keer van alles moet uitleggen voor de camera's, is dat best wel vervelend. Bij Ajax ging het natuurlijk heel slecht." De Sparta-aanvoerder leeft mee met Bergwijn. "Hij werd vaak om zijn uitspraken bekritiseerd. Dat vond ik niet helemaal terecht. Maar het is zó moeilijk, zeker bij een club als Ajax. Je zegt eigenlijk altijd het verkeerde."

"Mensen gaan zich sowieso irriteren aan wat je zegt. Dus ik kan me heel goed voorstellen dat hij daar met lood in zijn schoen ging staan. Dat zou ik zelf eigenlijk ook hebben", gaat Vriends verder. Kuipers gaat mee in de uitspraken van Vriends. "Ik heb natuurlijk wel vrij veel goede momenten meegemaakt bij Go Ahead. Dus in die zin heb ik dat nooit echt meegemaakt. Maar ik me wel eens voorgesteld hoe het is om elke keer naar die camera te lopen en elke keer weer zo'n excuusverhaal te moeten vertellen. Dat lijkt me echt verschikkelijk."