Ajax-keepster krijgt applaus voor comeback tegen Van der Vaart: 'Wacht even...'

Ajax-keepster krijgt applaus voor comeback tegen Van der Vaart: 'Wacht even...'

20 november - 07:34
44

Rafael van der Vaart heeft zondagavond - met een knipoog - lik op stuk gekregen van Regina van Eijk. De 21-jarige keepster van Ajax was in Studio Voetbal om te vertellen over het historische Champions League-debuut van haar ploeg tegen Paris Saint-Germain.

Ajax versloeg het hoger aangeslagen PSG woensdagavond met 2-0 in de Johan Cruijff ArenA, die gevuld was met bijna 15.000 supporters. Van Eijk gaf aan hoe trots ze was op de overwinning, waarna Van der Vaart door presentator Sjoerd van Ramshorst werd gevraagd naar zijn mening over vrouwenvoetbal.

"Ik blijf er normaal niet voor thuis, ik heb het nu wel gekeken. En ik heb ge-no-ten." Lachend: "Het was het Ajax-voetbal dat ik al heel lang niet gezien heb." Toch kraakt de 109-voudig international een kritische noot. "Wat me het meest irriteert aan vrouwenvoetbal zijn de keepsters. Die kunnen niet springen en het ziet er altijd een beetje raar uit..."

Van Eijk haakt vervolgens in met een gevatte opmerking. "Maar wacht even... Net zei je dat je het nooit kijkt, toch?" Het leidt tot hilariteit in de studio. Van der Vaart reageert met een applaus. "Zij is scherper dan de heren aan tafel. Ik wilde een compliment geven, maar ik ga het nu niet meer zeggen. Nee, haha. Ik wilde zeggen: zij beweegt heel erg goed."