Eindhovens Dagblad: PSV wacht in spanning af, nog altijd geen jawoord

Eindhovens Dagblad: PSV wacht in spanning af, nog altijd geen jawoord

20 november - 08:42 Laatste update: 09:16
55

PSV wacht met spanning op Isaac Babadi. Nog altijd heeft het achttienjarige toptalent geen beslissing genomen over het contractvoorstel van de Eindhovense club.

PSV en kamp-Babadi zijn al geruime tijd in gesprek over een verlengde samenwerking tot de zomer van 2028. Als er niets gebeurd, loopt de aanvallende middenvelder aan het einde van het seizoen transfervrij de deur uit. Dat doemscenario wil men in Eindhoven sowieso voorkomen, maar Babadi 'kijkt de situatie nog steeds aan en heeft nog geen definitief 'ja' laten horen', schrijft het Eindhovens Dagblad.

Babadi voelde niet altijd waardering binnen PSV, dat nu een inhaalslag probeert te maken. De clubleiding 'heeft hem en zijn management recent nog eens duidelijk gemaakt dat Babadi wordt gezien als een enorm talent en dat zijn ontwikkeling eerder niet altijd goed is ingeschat', klinkt het. Tegelijkertijd kan en wil PSV niet tot in lengte van dagen blijven wachten. Ook zit er een limiet op de financiën die bij het nieuwe contract voor Babadi komen kijken. In het buitenland kan hij veel meer verdienen.

Babadi leek in de zomermaanden dé sensatie van PSV te worden, maar de laatste maanden is zijn rol gemarginaliseerd door de vele aanvallende middenvelders die trainer Peter Bosz tot zijn beschikking heeft. In de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen PEC Zwolle (4-0), behoorde hij zelfs niet tot de wedstrijdselectie.