Schokgolf door Spanje door blessure Gavi: We zijn er allemaal kapot van''

Schokgolf door Spanje door blessure Gavi: "We zijn er allemaal kapot van''

20 november - 11:00 Laatste update: 11:24
21

Grote verslagenheid in Spanje door de blessure van Gavi, die vermoedelijk zijn kruisband heeft afgescheurd. We zijn er allemaal kapot van", aldus de Spaanse bondscoach Luis de la Fuente.

De la Fuente was zichtbaar aangeslagen na de zege op Georgië (3-1). "Het is een heel moeilijk moment voor hem, zijn club, zijn teamgenoten, mij en de Spaanse voetbalbond", zei hij. "Dit is het lelijke van voetbal. Niemand houdt er rekening mee dat zoiets je overkomt, totdat het eenmaal gebeurt. Ik ben verdrietig en het doet echt pijn. Het leert ons hoe kwetsbaar we zijn in ons leven. Dit is de moeilijkste dag van mijn trainerscarrière."

Gavi verliet het veld in tranen en ook zijn teamgenoten wisten direct dat het serieus was. Ferran Torres stak zijn collega een hart onder de riem door het shirt van Gavi omhoog te houden na de zijn doelpunt. Torres is ook teamgenoot van Gavi bij Barcelona. Hij wist meteen dat het serieus was toen hij de tranen in zijn ogen zag. "Ik ken hem al even en weet wat voor strijder hij is", zei hij. "Door hoe hij het veld verliet, wist ik meteen dat het ernstig was."

Ogenschijnlijk gaat het om een gescheurde kruisband, zo wezen ook de eerste tests uit, melden Spaanse media. Dat zou betekenen dat Gavi minstens zes tot acht maanden buitenspel staat en dus ook het EK in Duitsland niet kan spelen. De middenvelder speelde tot nu toe 27 interlands voor Spanje.