'Koeman ontvangt richting Gibraltar bezorgde telefoontjes met duidelijk verzoek'

'Koeman ontvangt richting Gibraltar bezorgde telefoontjes met duidelijk verzoek'

20 november - 12:43 Laatste update: 13:18
113

Ronald Koeman ontvangt telefoontjes van bezorgde clubcoaches met de vraag of hij hun sterspelers op de bank wil laten voor het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. Dat stelt Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast

"Wat je merkt nu het elftal zich heeft geplaatst voor het EK, is dat er allemaal coaches gaan bellen en toch wel een beetje druk uitoefenen", zegt Wijffels, die Jürgen Klopp van Liverpool als voorbeeld aanhaalt. "Stel je hebt hier Virgil van Dijk en Cody Gakpo rondlopen. In het bijzonder Van Dijk, die natuurlijk een blessureverleden heeft. Stel dat hij hier tegen Gibraltar, terwijl de kwalificatie al gespeeld is, nog een blessure oploopt..."

Wijffels wijst vervolgens op een soorgelijke situatie die Daley Blind ooit meemaakte. "Daardoor was het nog maar de vraag of hij het EK zou halen. Dan raak je dus geblesseerd tegen een tegenstander die er niks van kan, op een knollenveld in Gibraltar. Dat is toch wel een beetje het schrikbeeld en daarom wordt Koeman toch wel op het hart gedrukt door die clubcoaches dat hij hun spelers moet sparen."

Een aantal wijzigingen in de basiself van Oranje liggen dan ook voor de hand, merkt Wijffels op. "Misschien spelen er wel elf anderen. Dallinga, Stengs, Veerman en misschien zelfs Teze wel. Zo'n Dallinga, dat is natuurlijk een prachtig moment om zo'n jongen voor het eerst in het Nederlands elftal te zien."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!