Van den Boomen geopereerd aan linkerknie: middenvelder in 2024 terug bij Ajax

Van den Boomen geopereerd aan linkerknie: middenvelder in 2024 terug bij Ajax

20 november - 13:29 Laatste update: 14:00
59

Branco van den Boomen staat voorlopig aan de kant. De middenvelder van Ajax is vrijdag geopereerd aan zijn linkerknie en staat een aantal weken buitenspel.

Het is nog niet duidelijk hoe lang Van den Boomen niet inzetbaar is, al geeft de middenvelder zelf aan na de winterstop weer aan te kunnen sluiten. Op de clubsite van Ajax deelt Van den Boomen details over zijn kwetsuur. "Ik bleef helaas last houden van mijn knie, het is fijn dat ik snel geopereerd kon worden. Voor mij is nu een periode van revalidatie van start gegaan. Als dat naar verwachting verloopt dan zal ik na de winterstop weer met het team kunnen meedraaien in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft."

In het thuisduel met sc Heerenveen op 5 november liep Van den Boomen de knieblessure op, al speelde de middenvelder de wedstrijd wel uit. Trainer John van 't Schip hoopte toen dat de blessure mee zou vallen, maar hield ook rekening met de mogelijkheid dat zijn speler onder het mes zou moeten. Het laatste scenario is nu werkelijkheid geworden, waardoor Van den Boomen in ieder geval in 2023 niet meer in actie komt voor Ajax.