Avsaroglu ziet 'totáál andere' beleving Oranje: 'Als je dat tegen spelers zegt...'

Avsaroglu ziet 'totáál andere' beleving Oranje: 'Als je dat tegen spelers zegt...'

20 november - 14:49 Laatste update: 15:25
37

NOS-verslaggever Arman Avsaroglu merkte zaterdag na de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Ierland (1-0) een groot verschil in beleving tussen de Oranje-spelers en de rest van het land. De selectie vierde de plaatsing voor het EK 2024 in Duitsland groots.

Avsaroglu was afgelopen zaterdag een van de meest besproken mensen in het voetballandschap, na zijn opmerkelijke interview met Wout Weghorst. "Ik merkte dat de beleving tussen hoe de spelers de wedstrijd hebben ervaren en jullie analisten, wij als volgers en de meeste televisiekijkers, totáál anders was", zegt hij bij Studio Voetbal op de NOS. "Bij de spelers was er echt een hosannagevoel."

"Dat feest was echt groot, ze zaten aan de champagne", vertelt Avsaroglu. "Televisiekijkers zullen gedacht hebben: waar zitten we naar te kijken? Als je dat tegen spelers zegt, schiet dat snel in het verkeerde keelgat."

Rafael van der Vaart, 109-voudig international, kan zich indenken hoe de spelers zich hebben gevoeld. "Wij kwalificeerden ons ooit tegen Luxemburg, toen werd het 1-0. Danny Koevermans maakte de beslissende goal. Het was een draak van een wedstrijd. Je was zó blij dat je geplaatst was, dat je al het andere vergat." Van der Vaart benadrukt dat Weghorst zich anders had moeten opstellen tegenover Avsaroglu. "Het respect naar journalisten moet je houden. Dit was gewoon niet netjes."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!