Apart verhaal uit Oranje-kleedkamer: 'Van Dijk verplichtte iedereen om te feesten'

Apart verhaal uit Oranje-kleedkamer: 'Van Dijk verplichtte iedereen om te feesten'

20 november - 17:24 Laatste update: 17:48
82

Valentijn Driessen heeft een wel heel aparte onthulling gedaan over het feestje na de plaatsing van Oranje voor het EK. Volgens de journalist van De Telegraaf waren de spelers juist erg sip in de kleedkamer, maar verplichtte captain Virgil van Dijk iedereen om te feesten. 

"Een aantal spelers in de kleedkamer was helemaal niet zo vrolijk na het duel met Ierland", vertelt Driessen over de festiviteiten zaterdag. "Aanvoerder Virgil van Dijk gaf ze de opdracht om wel feest te gaan vieren. Je moet het natuurlijk benaderen zoals het is en daar had Wout Weghorst blijkbaar ook moeite mee. Terwijl de interviewer alleen maar de mening van het volk vertegenwoordigde."

Driessen zag de beelden voorbij komen bij ESPN en keek er met verbazing naar. "Van Dijk moet natuurlijk altijd eerst een interview doen bij verschillende media en daarom was er ook een microfoon in de wandelgangen. Die hoorden natuurlijk Van Dijk roepen: 'Hé stelletje slapjanussen, wordt hier nog gefeest.' Met andere woorden, hij wilde natuurlijk ook niks van kritiek weten op de selectie of de kwalificatiereeks. Als hij dan in de kleedkamer komt denkt hij ook, we hebben ons gekwalificeerd en daar gaat het om."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!