Onthulling uit vergadering Ajax: 'Kroes wordt wellicht geholpen door crisisteam'

Onthulling uit vergadering Ajax: 'Kroes wordt wellicht geholpen door crisisteam'

20 november - 18:23
44

Volgens Valentijn Driessen en Mike Verweij krijgt Alex Kroes versterking om Ajax weer op de rit te krijgen. Dat vertelt het tweetal in de podcast van De Telegraaf. Verweij vertelt ook dat er nogal wat weerstand was tegen het contract van Michael van Praag en Leo van Wijk.

"Er is het nodige mis bij Ajax", merkt Driessen scherp op. "Niet alles is bij die aandeelhoudersvergadering van vrijdag op tafel gekomen. Dit seizoen is er natuurlijk het meeste fout gegaan. Maar de aandeelhoudersvergadering ging niet over deze jaargang." Ook onthult Driessen nog iets over de aanstelling van Kroes. "De kans is groot dat een crisisteam Alex Kroes gaat helpen om de boel weer op orde te krijgen, zodat Ajax met een schone lei aan het seizoen 2024/2025 beginnen."

Verweij vertelt vervolgens over de aanstelling van Michael van Praag en Leo van Wijk op dezelfde aandeelhoudersvergadering. Daar was blijkbaar wat weerstand tegen vanuit de bestuursraad, vooral over de contractduur van drie jaar van de heren. "Mensen willen gewoon dat Van Praag voor de korte termijn zou worden aangesteld en dan samen met Van Wijk plaats zou maken voor andere commissarissen. Dat is niet gezegd en dat zorgt voor wat wrevel."