Vink stipt verschil bij Jong Oranje en Ajax aan: 'Dat bracht ze kampioenschap'

Vink stipt verschil bij Jong Oranje en Ajax aan: 'Dat bracht ze kampioenschap'

20 november - 19:26
18

Marciano Vink stelt dat Kenneth Taylor bij Jong Oranje veel beter tot diens recht komt dan bij Ajax. De 21-jarige middenvelder speelt in Amsterdam een stuk meer teruggetrokken op het middenveld.

Bij Jong Oranje is Taylor een van de twee 'tienen', terwijl hij bij Ajax - zeker onder Maurice Steijn - vooral links op het middenrif stond. "Hij is een speler die anderen in stelling kan brengen en goed kijkt wie er vrij staat. Hij is heel dynamisch rond de zestien", stelt Vink bij ESPN. "Dat is het grote verschil. Bij Ajax komt hij in ruimtes te voetballen en zwemt hij."

"Hij komt bij Ajax heel weinig in en rond de zestien", aldus Vink, die zijn uitspraken kracht bijzet met beelden uit de wedstrijd tegen FC Utrecht (4-3). "Met de komst van John van 't Schip is er wel verandering in gekomen. Tegen Almere City speelde hij al veel dichter bij Brian Brobbey. Zo speelt hij ook bij Jong Oranje. Daar speelt hij veel meer rond de zestien."

De rol bij Jong Oranje is niet nieuw voor Taylor, benadrukt Vink. "Het is ook de rol die hij had toen Ten Hag hem voor het eerst bracht. Ajax zat een beetje vast, er was weinig beweging voorin. Toen kwam Taylor erin, want hij bracht de energie en dynamiek naar voren toe. Dat bracht ze ook het kampioenschap. In de jaren erna zie je dat hij meer als controleur wordt gebruikt en als box-to-box-middenvelder en dat is nu net niet zijn kracht."

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!