Van der Vaart: 'Dat verongelijkte... Ga niet met die gebaartjes komen'

Van der Vaart: 'Dat verongelijkte... Ga niet met die gebaartjes komen'

20 november - 20:28
10

Rafael van der Vaart laat zijn licht schijnen over het veelbesproken NOS-interview van Wout Weghorst. De 109-voudig international is van mening dat de spits die 'gebaartjes' achterwege moet laten.

Weghorst reageerde na het duel met Ierland (1-0) geïrriteerd na een vraag van NOS-verslaggever Arman Avsaroglu. "Ik ben wel heel erg fan, want hij haalt het maximale uit zijn carrière", begint Van der Vaart bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij is niet de allerbeste spits die we ooit gehad hebben, maar hij is echt trots om uit te komen voor het Nederlands elftal."

"Wat hij dan deed, dat verongelijkte...", zucht de oud-middenvelder. "Dan brokkelt dat af. Ik vind het zo jammer voor hem. Koeman houdt van hem, dat zie je. Lach iedereen uit, maar ga niet met die gebaartjes komen." Van der Vaart benadrukt dat Weghorst de gunfactor verliest als hij zo in de media verschijnt. "Hij heeft niet de status van Kluivert, Van Nistelrooij of Van Basten. Hij moet blij zijn dat hij elke keer dat shirt aan mag doen. Ik dacht dat hij dat ook was, maar hij vindt het toch allemaal wel heel erg terecht dat hij elke wedstrijd speelt."

Van der Vaart krijgt bijval van Khalid Boulahrouz. "Ik denk dat hij op zoek is naar een erkenning van iets wat hij niet is", zegt hij. "Hij wordt geselecteerd door Koeman, dát moet belangrijk zijn. Wat wij analisten zeggen, daar moet hij schijt aan hebben."