Sturing wil Vitesse redden: 'Had eigenlijk het idee dit nooit meer te doen'

Sturing wil Vitesse redden: 'Had eigenlijk het idee dit nooit meer te doen'

20 november - 21:45
25

Edward Sturing is dinsdag officieel gepresenteerd als interim-trainer van Vitesse, een job die hij eigenlijk helemaal niet meer wilde oppakken. De opvolger van Phillip Cocu vindt het echter niet belangrijk wat er op dit moment wel of niet 'leuk is', de Arnhemmers moeten in zijn gewoon zo snel mogelijk van de laatste plek af. 

"Je weet hoe onze club ervoor staat. zowel binnen als buiten het veld. Dat is gewoon moeilijk op dit moment", vertelt Sturing voor de camera van ESPN. De clubman gaat nu voor de zevende keer aan de slag bij Vitesse. "Ik had eigenlijk het idee om nooit meer dit te gaan doen, als interim-trainer. Alleen ik vind dat in deze situatie niet geldt: wat vind ik leuk, wat vind ik niet leuk. Dan moet je gewoon opstaan, en het aanpakken."

De zestigjarige oefenmeester voelt zich ook geroepen om de dolende spelergsroep te helpen. "Ik wil er ook voor de jongens zijn. Die staan achttiende in de Eredivisie. Daar willen we ook proberen weg te komen. De jongens hebben er ook recht op dat er iemand voor de groep staat, die dat ook graag wil. Ik ben iemand die daar heel graag weg wil komen."

Komende zaterdag beginnen Sturing en co. aan de missie om de laatste plek op de ranglijst achter zich te laten. Dan staat, vanaf 21.00 uur, de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma. Het verschil tussen de Arnhemmers en de Amsterdammers bedraagt momenteel vier punten in het voordeel van Ajax.