Stellige Van Basten wijst favoriet voor EK-eindzege aan: 'Land in ontwikkeling'

Stellige Van Basten wijst favoriet voor EK-eindzege aan: 'Land in ontwikkeling'

20 november - 22:12 Laatste update: 22:47
37

Marco van Basten heeft zijn topfavoriet voor het EK in Duitsland aangewezen. De oud-spits denkt dat Engeland de beste papieren heeft om de eindzege in de wacht te slepen. 

"Wie is de topfavoriet voor het EK deze zomer?", vraagt presentator Wytse van der Groot aan Van Basten, die direct antwoordt. "Engeland. Ja Engeland. Dat is toch leuk dat ik dat eruit gooi?", vervolgt een lachende Van Basten. "Ik denk dat de Engelse media driftig gaan meeschrijven", reageert Van der Groot. 

Vervolgens komt Van Basten met een uitleg. "Ik vind Engeland wel een land in ontwikkeling. Ze hebben natuurlijk een sterke competitie en ze hebben heel veel jonge jongens die heel goed zijn. Dat ziet er goed uit." De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won afgelopen vrijdag met 2-0 van Malta en beleefde een haast vlekkeloze EK-kwalificatie.  

Tafelgenoten Ronald Waterreus en Khalid Boulahrouz zien niet Engeland, maar Frankrijk als favoriet voor de EK-eindzege. Rafael van der Vaart ziet in gastland Duitsland de grootste kanshebber. "Ik geloof daar heilig in. Leroy Sané heeft nog maar vijftig procent laten zien wat hij echt kan, dat komt allemaal goed, zeker omdat zij het thuisland zijn."