Babel ziet doelpuntloze Oranje-international 'forceren': 'Hij wil té graag'

Babel ziet doelpuntloze Oranje-international 'forceren': 'Hij wil té graag'

20 november - 23:06
12

Ryan Babel heeft Xavi Simons een tip gegeven om zo van zijn hatelijke nul af te komen bij Oranje. De speler van RB Leipzig speelde tot dusver tien inderlands, maar weet de indrukwekkende vorm die hij in Duitsland heeft vooralsnog niet mee te nemen naar het Nederlands elftal. 

Babel, momenteel clubloos, gaat in gesprek met De Telegraaf in op de belangen van het komende duel van Oranje met Gibraltar. De formatie van bondscoach Ronald Koeman is al geplaatst voor het EK in Duitsland, maar kan volgens Babel het nodige vertrouwen tanken tegen de voetbaldwerg.

Koeman gaat mogelijk een aantal wijzigingen doorvoeren. "Naast Wout Weghorst en Thijs Dallinga noemde ik bewust ook Tijjani Reijnders en Xavi. Dat zijn spelers die nog op nul interlanddoelpunten staan. Uit eigen ervaring weet ik dat je daar zo snel mogelijk vanaf wilt", aldus Babel, die zelf tien keer scoorde voor zijn land. 

"Als ik met name Xavi één tip mag geven, dan is het: rustig blijven", vervolgt de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool. "Hij wil nu té graag scoren, maar moet op zijn kwaliteiten vertrouwen. Die goal komt echt wel. Ik denk zelfs al tegen Gibraltar. Maar als Xavi blijft forceren, dan gaat het juist verkeerd."

Waar het Simons bij Oranje nog ontbeert aan doelpunten, is dat bij Leipzig allesbehalve het geval. De voormalig PSV'er maakte dit seizoen al vier doelpunten in de Bundesliga. Daarnaast was hij ook al zeven keer aangever.