'Als Ajax afhankelijk is van Van den Boomen, dan is het wel heel slecht gesteld'

'Als Ajax afhankelijk is van Van den Boomen, dan is het wel heel slecht gesteld'

20 november - 23:53 Laatste update: 23:53
35

Marciano Vink denkt niet dat Ajax al te veel zal lijden onder het gemis van Branco van den Boomen. De Amsterdammers maakten maandag bekend dat de middenvelder in ieder geval tot de winterstop buitenspel staat, nadat hij onlangs aan zijn knie is geopereerd. 

"Er zijn wel meer posities bij Ajax kwetsbaar", aldus Vink bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Met de komst van Van 't Schip (John, red.) kreeg hij een belangrijke rol. Die vulde hij redelijk tot goed in. Ajax leek een beetje op de weg terug. Maar er zijn meerdere spelers die op die positie kunnen spelen", vervolgt de analist, die het wel erg opmerkelijk zou vinden als de zomeraanwinst van Toulouse nu heel groot wordt gemaakt. "Als Ajax afhankelijk is van Branco van den Boomen, dan is het wel heel slecht gesteld."

Collega-analist Kees Kwakman denkt dat Ajax Van den Boomen vooral gaat missen wat betreft coaching. "Daar was hij heel erg mee bezig. Van 't Schip had het daar ook over en dat is wat Ajax nodig heeft. Iemand die de boel bij elkaar raapt, de restverdediging in de gaten houdt en jongens op hun flikker geeft."

Van 't Schip beschikt over meerdere spelers die het gemis van Van den Boomen kunnen opvullen. Vink denkt dat Benjamin Tahirovic die rol redelijk tot goed kan invullen. "Hij was tegen Almere al een stuk beter dan in de weken ervoor. Hij maakt die fout op het einde, maar het was wel al een stukje beter."