Kuyt adviseert Koeman: 'Zou niet schromen hem te bellen voor het EK'

Kuyt adviseert Koeman: 'Zou niet schromen hem te bellen voor het EK'

21 november - 06:50
114

Dirk Kuyt vindt het geen gek idee om Luuk de Jong komende zomer mee te nemen naar het EK. De PSV-spits heeft bedankt voor het Nederlands elftal, maar tegelijk houdt hij de deur op een kiertje.

Bondscoach Ronald Koeman heeft een aantal keer met De Jong gesproken over een mogelijke rol in Oranje. Tot op heden is de aanvaller niet teruggekomen van zijn besluit. "In mijn optiek moet je er als bondscoach altijd naar streven om het beste team mee te nemen naar een eindtoernooi", laat Kuyt optekenen door De Telegraaf.

"Natuurlijk heeft Luuk aangegeven dat het hem tijdens het seizoen te veel is om ook voor Oranje te spelen, maar het EK is ná het seizoen", gaat de 104-voudig international verder. "Als Luuk zo blijft spelen en in mei nog dezelfde vorm etaleert, zou ik niet schromen om hem te bellen. Hij kan tijdens een toernooi een extra wapen zijn."

Koeman heeft weinig smaken in de punt van de aanval. Memphis Depay keert binnenkort terug van een slepende blessure, waardoor Wout Weghorst de eerste keus is. Brian Brobbey - nu geblesseerd - en Thijs Dallinga zijn optie drie en vier in de pikorde, terwijl ook Donyell Malen en Cody Gakpo op die positie uit de voeten kunnen.

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!