Taylor roemt 'echte leider' bij Ajax: 'Hoe hij jonge en nieuwe spelers helpt...'

Taylor roemt 'echte leider' bij Ajax: 'Hoe hij jonge en nieuwe spelers helpt...'

21 november - 07:35
94

Kenneth Taylor ontvangt veel steun van collega-voetballers. De 21-jarige middenvelder klimt met Ajax op uit een diep dal en kreeg de afgelopen periode de nodige kritiek te verwerken.

Na de Europa League-wedstrijd tegen Brighton (0-2 verlies) krijgt Taylor een bericht via WhatsApp. Afzender: Daley Blind. "Wat daar precies in stond, houd ik liever privé. Dat is tussen Daley en mij. Maar het was een aardig berichtje, om me te steunen", zegt de middenvelder tegen Voetbal International. Zo zijn er meerdere Ajacieden die Taylor helpen. "Steven Bergwijn bijvoorbeeld, die komt dan weleens naar me toe als het niet lekker gaat. Maar ook oud-ploeggenoten. Met Daley heb ik regelmatig contact. Voor de wedstrijd tegen Almere City sprak ik nog met Jurriën Timber."

Taylor kan zich niet vinden in de kritiek van de buitenwacht over een gebrek aan leiders binnen Ajax. "Steven Bergwijn, onze aanvoerder, is sowieso een leider, maar we hebben er nog meer, hoor", benadrukt hij. "Steven Berghuis is een echte leider, ook buiten het veld, hoe hij de jonge en nieuwe spelers helpt. We hebben Remko Pasveer nog, Gerónimo Rulli, we hebben er écht wel genoeg."

Ondanks zijn leeftijd probeert Taylor ook al een leider te zijn voor de jonge talenten bij Ajax. "Jorrel (Hato, red.) is natuurlijk nog heel jong, zeventien jaar. Echt heel mooi wat nu bij hem gebeurt, dat hij nu bij Oranje zit, is fantastisch. Ik probeer gewoon dingen die ik bijvoorbeeld al heb meegemaakt tegen hem te zeggen of uit te leggen. Uiteindelijk moeten ze zelf weten wat ze ermee doen, hoor. Het is niet alsof ik de wereld heb bedacht ofzo, haha."