Feyenoord door Globe Soccer genomineerd voor 'Beste club van het Jaar'-award

Feyenoord door Globe Soccer genomineerd voor 'Beste club van het Jaar'-award

21 november - 12:35 Laatste update: 15:28
108

Een prestigieuze uitverkiezing lonkt voor Feyenoord. De Rotterdamse club is door Globe Soccer opgenomen in een shortlist en maakt nu kans om uitgeroepen te worden tot 'Beste voetbalclub van het Jaar'. 

Globe Soccer reikt jaarlijks prijzen uit. Naast beste club van het jaar, kunnen ook individuele spelers en managers in de prijzen vallen. Feyenoord werd afgelopen jaar ook al genomineerd voor de award van Best Club, maar destijds trok Real Madrid aan het langste eind. De ploeg van trainer Arne Slot heeft wel de nodige concurrentie. Ook Manchester City, Arsenal, Bayern München, Benfica, Internazionale, Napoli, Paris Saint-Germain, AS Roma, Sevilla, Union Berlin en West Ham United maken kans. 

Feyenoord heeft de nominatie te danken aan het uitstekende seizoen 2022/23. Onder leiding van Slot werden de Rotterdammers kampioen van Nederland. Ook werd de kwartfinale van de Europa League bereikt. Daarin was AS Roma over twee wedstrijden te sterk. Op 19 januari 2024 reikt Globe Socced in Dubai de awards uit. De winnaars van alle verschillende prijzen worden op basis van online stemmen gekozen.