Stam kaart probleem United-spits aan: 'Zijn teamgenoten moeten hem helpen'

Stam kaart probleem United-spits aan: 'Zijn teamgenoten moeten hem helpen'

21 november - 14:35 Laatste update: 14:45
5

Rasmus Højlund heeft in zijn eerste weken bij Manchester United een prima indruk gemaakt op Jaap Stam. Volgens de oud-verdediger van The Red Devils heeft de Deense spits wel wat meer hulp nodig van zijn teamgenoten. 

"Hij heeft een hele goede indruk op mij gemaakt. Ik vind het echt een goede speler", vertelt Stam tegen het Deense Tipsbladet. "Hij is zeer getalenteerd. Hij heeft een goede linker, een goed fysiek en veel snelheid. Dat heeft hij laten zien in zijn eerste wedstrijden voor United."

Dat het lastig is voor Højlund, kan Stam wel begrijpen. "Wanneer je naar zo'n grote club komt als erg jonge man, dan is het niet makkelijk om je kwaliteiten te laten zien. Hij heeft ook de spelers om zich heen nodig om hem te helpen. Hij heeft zijn medespelers nodig om hem mogelijkheden te geven om te scoren."

Bovendien speelt de Deense spits in een team dat volgens Stam geen vertrouwen heeft. "Hij heeft spelers om zich heen zonder vertrouwen, die misschien zelfs niet de kwaliteiten hebben om op dit niveau te spelen. Het zal dus niet gemakkelijk voor hem zijn, maar hij zal gewoon moeten doen wat hij kan. Hopelijk scoort hij wat doelpunten en krijgt hij dan nog meer vertrouwen."