Valencia frustreert Albelda opnieuw

Valencia frustreert Albelda opnieuw

08-07-2008 19:39

De 30-jarige Spanjaard staat in de belangstelling van enkele grote clubs, maar die weigeren met klem de torenhoge afkoopsom op te hoesten. De uit de gratie geraakte speler wil nu dat zijn situatie wordt herzien.

"Dat de club nu moeilijk doet, valt me wel tegen", zegt Albelda. In december moest ik weg en toen wilde niemand mij de ware reden vertellen. Toen werd ik gedwongen om naar de rechter te stappen. En eigenlijk is daar ook niemand wijzer van geworden."

Albelda leefde lange tijd in onmin met de eerder ontslagen Ronald Koeman. De Nederlandse trainer weerde de voormalig aanvoerder uit het eerste team. Wrok koestert hij echter niet.

Albelda: "Ik blijf mijn vermoedens houden dat Koeman niet uit vrije wil heeft gehandeld, maar in opdracht van de voorzitter ons moest lozen van de ene op de andere dag. Hij heeft mij nooit kunnen overtuigen van zijn bedoelingen. Maar goed, dat is verleden tijd."

Chelsea en Barcelona dingen om de hand van de international, maar willen vooralsnog niet meer betalen dan vijftien miljoen euro. "Ik moeten nu verder, maar dan moet die afkoopsom echt omlaag", aldus Albelda