Compliment voor Ajacied Henderson: 'Eén van de beste aanwinsten van Saudi-Arabië'

Saudi-Arabië koestert geen wrok na Ajax-transfer: 'Fantastisch persoon'

28 februari om 18:35
Laatste update: 29 februari om 20:25

Saad Al Lazeez, de baas van de Saudi Pro League, noemt Jordan Henderson 'één van de beste aanwinsten' van de zijn competitie is. De ervaren middenvelder kwam afgelopen zomer over van Liverpool, maar verkaste vorige maand alweer naar Ajax.

In gesprek met The Financial Times spreekt Al Lazeez zich uit over Henderson. Het hoofd van de Saudische competitie koestert geen wrok. "Henderson was één van de beste aanwinsten in de Saudi Pro League, ook al vertrok hij snel. We hebben in de zomerse window 93 spelers gecontracteerd. Natuurlijk verwacht je niet dat ze allemaal blijven."

Henderson kon moeilijk aarden in Saudi-Arabië, waarna Ajax uitkomst bood. "Soms lukt het niet en lukt het de speler niet om zich aan te passen, maar ik ben nog steeds van mening dat Henderson één van onze beste aanwinsten was. We hebben veel geprofiteerd van zijn transfer en lessen geleerd. Daardoor blijven we groeien. Onze relatie met Jordan is nog altijd goed: hij is een geweldige kerel en fantastisch persoon. Het lukte gewoon niet. Dat is soms hoe het leven werkt."