Makaay, De Guzman 'out' voor JC Schaal

Makaay, De Guzman 'out' voor JC Schaal

24-07-2008 12:59

"Je denkt toch niet dat ik tegen die jongens zeg 'ik heb een plekje voor je vrijgehouden', als ze op de 22e pas terugkomen?", zegt Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek in het Algemeen Dagblad. De wedstrijd om de Nederlandse Supercup staat gepland op 23 augustus. De finale van het Olympische toernooi is op dezelfde dag.

Verbeek: "Als ik straks vijf weken heb getraind en Makaay stapt uit het vliegtuig, dan is het toch onzin als ik hem meteen zou opstellen?" De coach hoopt voor Feyenoord dat Foppe de Haan en zijn jongens niet ver komen, als Nederlander zijnde wel. "We zijn bezig met het nieuwe seizoen en dan is het een gemis dat ze er niet bij zijn. Voor een trainer is dat heel vervelend, maar wel de realiteit."

Makaay en De Guzman zijn op de hoogte van de werkwijze van hun nieuwe trainer. Als ze pas vlak voor de seizoensopening terug zijn, staan ze op zeker niet in de basis. ""Misschien komen ze eerder terug. Maar als dat pas de 22e is, hoeven ze er niet op te rekenen dat ze meteen spelen", zegt Verbeek. "Dat weet Makaay ook. Niet dat hij zich hoeft te bewijzen, maar het is we zo dat we ons voorbereiden op de JC Schaal zónder Makaay en De Guzman."

Makaay ondervindt weinig concurrentie voor de spitspositie en heeft zodoende niets te vrezen. Voor De Guzman is de situatie anders. Door het afvallen van Luigi Bruins voor de Spelen, kan hij zich laten zien aan de nieuwe coach. Ook Bruins ambieert een plekje op '10', net als de geboren Canadees.