Vandenbussche: Echt leuk is dit niet

Vandenbussche: "Echt leuk is dit niet"

29-07-2008 11:27

Heerenveen bood onlangs een miljoen euro, maar dat werd door Club Brugge geweigerd. De Friezen beraden zich inmiddels over een nieuw bod.

Duidelijk is in ieder geval dat trainer Trond Sollied weinig vertrouwen in zijn doelmannen Vandenbussche en Rob van Dijk heeft. "Ik wil niet weg bij Heerenveen en de club wil me ook houden", zegt Vandenbussche echter. "Ik wacht rustig af. Het gebeurt wel vaker dat een trainer iemand meebrengt. Daar leg ik me bij neer. Maar echt leuk is het natuurlijk niet, want Stijn komt niet om op de bank te zitten."

De Belgische goalie hoeft over een gebrek aan interesse niet te klagen. "Clubs buiten Nederland namen meteen contact op, dus ik maak me niet te veel zorgen. Misschien is de komst van Stijn ook een kans voor mij. Maar hij is hier nog niet, hé."

Sollied voert als reden het aantal tegendoelpunten (48) van vorig seizoen aan. "Ik vraag me af of ons aantal tegendoelpunten van vorig seizoen de echte reden is. Op uitzondering van PSV slikten de andere toppers een gelijkaardig aantal. We speelden tenslotte heel aanvallend."

Door de rode kaart die Vandenbussche in het oefenduel met FC Eindhoven opliep, heeft hij een schorsing van drie duels aan zijn broek gekregen. Toch hoopt hij zich nog te kunnen bewijzen. "De trainer kent mij niet. En uiteindelijk moet iedereen die nieuw is presteren, ook trainers...", zo zegt hij in het Belgische Sportwereld fijntjes.